BAKAN OĞUZ: EĞİTİMLER KÜÇÜKBAŞ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN DAHA BİLİNÇLİ YAPILMASINA KATKI SAĞLAYACAK

BAKAN OĞUZ: EĞİTİMLER KÜÇÜKBAŞ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN DAHA BİLİNÇLİ YAPILMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, ülkede küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemli olduğunu, bölgelerde düzenlenecek eğitimlerin hayvan yetiştiriciliğinin daha ekonomik ve bilinçli yapılmasına katkı koyacağını söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından hayvan üreticilerine yönelik eğitim programları başlatıldı.

Bu çerçevede, Dipkarpaz köyünde, Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu Konferans Salonu’nda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un katılımıyla Prof. Dr. Huriye Horoz Kaya tarafından mevcut doğum sezonunda küçükbaş hayvanların kuzu, oğlak, bakım ve kayıplarının önlenmesine ilişkin seminer düzenlendi. Seminerde bakanlık müsteşarı, müdürleri ve yetkilileri de hazır bulundu.

“KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SÜTÜ ARTIRILMALI”

Bakan Oğuz, seminer öncesinde konuşma yaparak, üreticilerin sorularını yanıtladı. Seminerler dizisinin ilkinin Dipkarpaz köyünde başladığını söyleyen Bakan Oğuz, bu eğitim faaliyetinin tüm bölgelere yayılacağını kaydetti.

Bakan Oğuz,  küçükbaşın önemine işaret ederek, uzmanlar tarafından verilen sözkonusu eğitimlerin, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin daha ekonomik ve daha bilinçli yapılmasına yardımcı olacağını söyledi. Bakan Oğuz, hellim tescili konusunda, küçükbaş hayvan sütünün artırılması gerektiğini aktardı.

Ayrıca, Bakan Oğuz, Bakanlığın  mevcut hayvan ırklarının daha verimli olabilmesi için ıslah çalışmalarına başlayacağı müjdesini de verdi. 

 

SEMİNERLER DEVAM EDECEK

Seminer katılımcılarına, seminer sonunda sertifikaları verildi. Üreticiler, uzun zamandır bölgede bu tarz bir etkinliğin yapılmadığını belirterek,   seminerin tekrarlanmasını isteğinde bulundu.  Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği seminerler dizisi, 15 gün ara ile hayvancığın yoğun olarak yapıldığı farklı bölgelerde devam edecek.

Print
Posted: Eyl 26, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:
«Aralık 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345