BASIN BİLDİRİSİ

BASIN BİLDİRİSİ

Doğrudan Gelir Desteği kapsamında E.T (K-I) 126-2019 sayı ve 1.7.2019 Tarihli Bakanlar Kurulu kararı gereği arıcılığın desteklenmesi ve kayıt altına alınması amacı ile arılı kovan başına destekleme yapılmaktadır. Bu bağlamda, arıcıların Hayvancılık Dairesi’ne kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Hayvancılık Dairesi’nde kaydı bulunmayan işletmelerin bal satışı yapmasına izin verilmemektedir. İnsan sağlığının korunması ve “Gıda Güvenliği ve Hijyen Kuralları” kapsamında kovandan sofraya izlenebilirliğin sağlanması amacı ile Hayvancılık Dairesi gerekli çalışmaları yürütmekte ve kayıtları almaktadır.

Bu kapsamda, arıcılık işletmelerinin bir kısmının henüz kayıtlarını yaptırmamış oldukları belirlenmiştir. Bu işletmelerin kayıtlarını yaptırmaları için 29 Ağustos 2019 tarihine kadar Kaza Hayvancılık Dairelerinden veya Bakanlığın web sitesinden temin edecekleri forumları doldurup en yakın kaza Hayvancılık Dairesi’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca arıcılık ile iştigal etmeyip sadece bal alıp satan işletmelerin de kayıtlarını yaptırmaları yasa gereğidir. Sözkonusu işletmelerin Veteriner Dairesi Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmaları ve  “Bal Üretim İzni” almaları gerekmektedir.

 İşletmelerin tamamı, 1 Eylül 2019 - 30 Eylül 2019 tarihleri arasında Hayvancılık Dairesi tarafından kontrol edilecektir.

 

Gerekli  Belgeler:  

  1. Üyelik Belgesi
  2. 1 Adet vesikalık resim
  3. Kimlik Kartı Fotokopisi
  4. Arıcılık Kayıt Formu (Kaza Hayvancılık Dairesi veya Bakanlığın web sitesinden  temin edilebilir.)
  5. Doğrudan Gelir Desteği müracaat formu  (Kaza Hayvancılık Dairesi veya Bakanlığın web sitesinden  temin edilebilir.)
  6. Yeni Arıcılar için taahhütname (Kaza Hayvancılık Dairesi veya Bakanlığın web sitesinden  temin edilebilir.)
  7. Markası bulunan işletmelerin marka tescilleri
Print
Posted: Ağu 23, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: