BAKAN OĞUZ: “HAYVAN HASTALIKLARIYLA MÜCADELENİN, TIPKI HAYAT GİBİ DEVAMLILIĞI OLMASI GEREKİR”

BAKAN OĞUZ: “HAYVAN HASTALIKLARIYLA MÜCADELENİN, TIPKI HAYAT GİBİ DEVAMLILIĞI OLMASI GEREKİR”

 

AB Bilgi Merkezi tarafından, Avrupa Komisyonu desteğiyle, “Hayvan Hastalıklarının Eradikasyonu: Daha Sağlıklı Hayvanlar, Daha Güvenli Gıda” konulu konferans düzenlendi.

Hidden Garden’da yer alan Konferansın açılış konuşmalarını, AB Program Destek Ofisinden Michael Docherty, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz yaptı.

OĞUZ:HAYVANCI VE ÜRETİCİ YOKSA O TOPLUMUN GELECEĞİ DE YOKTUR
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakan Dursun Oğuz konuşmasında, hiçbir siyasinin hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi durdurma veya ara verme gibi bir lükse ve ülkeye bu tür bir kötülüğü yapmaya hakkı olmadığını kaydederek, “Hayvancı ve üretim yoksa, o toplumun geleceği de yoktur” ifadelerini kullandı.

Daha bilinçli tüketicinin, daha bilinçli üretime zorladığına bununsa hem rekabet ortamını geliştirip hem de yenilenmeyi sağladığına işaret eden Oğuz, konuların açık yüreklilikle dile getirilmesinin geleceğe yönelik faydası olacağına değindi.

Hayvan hastalıklarıyla mücadelenin, tıpkı hayat gibi devamlılığı olması gerektiğini vurgulayan Bakan Oğuz, Veteriner Dairesi'nin işgücü hacminin yükseltilmesinin, teknolojik altyapısının iyileştirilmesinin hayvancılık sektörü için bir gereklilik olduğunu, görevde hangi bakan olursa olsun bu anlayışa sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Dursun Oğuz, hastalıklarla mücadelede en başa dönülmemesi için çevresel etkenlerin de değerlendirilip, hayvansal atıkların yok edilmesi konularına daha büyük önemle sahip çıkılacağını dile getirdi.

"HAYVAN KAYIT SİSTEMİ, HER HANEDE BULUNAN HAYVAN SAYISINI BİLECEK ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMELİ"
Hayvan Kayıt Sistemi'nin her hanede bulunan hayvan sayısını bilecek şekilde yürütülmesinin önemine işaret eden Oğuz, aksi halde hedefe ulaşılamayacağını, AB projesinin detaylı bir proje olmasından dolayı, bir ayak aksadığında diğerlerin de sekteye uğrayacağını ifade etti.

Oğuz konuşmasının sonunda hem insanlar hem hayvanlar için hastalıksız günler diledi.

(TAK)

Print
Posted: Haz 13, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: