BAKAN DURSUN OĞUZ, ZEYSAN'I KABUL ETTİ

BAKAN DURSUN OĞUZ, ZEYSAN'I KABUL ETTİ

BAKAN OĞUZ: YERLİ ÜRETİCİYİ VE ÜRETİMİ KORUMAK ÖNCELİĞİMİZ

 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, önceliklerinin yerli üreticiyi ve üretimi korumak olduğunu söyledi. Bakan Oğuz, bunun yanında, tüketiciye de en iyi koşullarda ve en uygun fiyata ürünün sağlanmasının önemine dikkat çekti.  

 

Bakan Oğuz,  Kıbrıs Türk Zeytin-Zeytinyağı Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ZEYSAN) Başkanı Ziya Sezey ve dernek üyelerini kabul etti.

 

Dernek Başkanı Sezey, Bakan Oğuz’a yeni görevi ile ilgili hayırlısı olsun temennisinde bulundu. Sezey, ziyaret sırasında başta zeytinyağı ihtiyacı olmak üzere sektörde yaşanan diğer sorunlarını aktardı.   

 

Bakan Oğuz, sektördeki sorunları takip ettiklerini ve bunları değerlendireceklerini belirterek,

hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacak bir anlayışla tüm paydaşlarla çalışacaklarını kaydetti.

 

OĞUZ: ÜRÜNDE REKABET EDEBİLİRLİK ÖNEMLİ

Bakan Oğuz,  ülkede üretim ve tüketimin içinde olduğu ikisini de koruyacak bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek,  üretim maliyetlerini aşağıya çekmekle tüketicinin uygun fiyatla ürüne ulaşabileceğini, bunun rekabeti beraberinde getireceğini belirtti. BBakan Oğuz, ithalat konusuna piyasa dengesinin oluşması ve vatandaşların daha uygun fiyata ürüne erişmesi açısından bakmak gerektiğini dile getirerek, “Bir üründe rekabet edebilirlik önemli. Biz, yerli üretim ve üreticiyi hem rekabet ortamı yaratsın diye hem de tüketiciye en uygun fiyatta ürünlerin sunulması için korumak durumundayız” diye konuştu.

 

Bakan Oğuz, son yıllarda zeytin ağacı ekimi ile ilgili toplumda bir duyarlılığın varolduğuna işaret ederek, “Profesyonel anlamda da bir sektör doğuyor. Sizin bu sektöre ilgi duymanızı, öncülük etmenizi takdir ediyorum. Siz, hem üretici hem de imalatçı durumundasınız. O nedenle üretici ayağına da bakmak lazım.  Zeytin fidanı temini, kaliteli fidan, verimlikte etkenlik de önemli. Zeytin fidanının gelişmesinden, zeytinin toplanmasına ve sanayi aşamasına kadar geçen süreç de önemli. Bu noktada bize, gerek teşvikler gerekse diğer çalışmalarla ilgili sorumluluklar düşüyor” dedi.

 

Bakan Oğuz, ülkeye kontrol edilebilir, kaynağı belli olan ürünlerin girmesi gerektiğini, bunun gıda güvenliği açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek,  zeytinyağı analizi ve tağşiş konusunda laboratuvar konusunda yaşanan sorunu çözmek için en yakın zamanda çalışma başlatılacağını açıkladı.

 

Print
Posted: Haz 12, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: