DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

Dünya Çiftçiler Günü

Tarım, iklim ve doğa olaylarından kolaylıkla etkilenebilen, güç ve yüksek maliyetli bir üretim faaliyetidir. "Çatısı olmayan sanayi" olarak da nitelendirilebilecek tarımsal üretim, sadece bir ekonomik uğraş olarak değil, aynı zamanda gıda yeterliliğinin sağlanması bakımından da devletlerin en büyük önemi göstererek sürekli desteklediği bir sektördür.

Ülkemizde de özellikle iklim nedeniyle, tarımın zor koşullarda yapıldığı ve oldukça yoğun çaba gerektiren bir sektör olduğu gözardı edilemez. Tarım sektörümüzün kaliteli üretim yapabilen, güvenli, rekabet edebilir, günün koşullarına uygun, modern teknolojilerle gelişen ve değişen bir durumda olması her zaman için öncelik olmalıdır.

Tarım, devletler tarafından destek ve teşviklerle sürekli gözetilirken, bu konuda başarı ölçütlerinin belirlenmesi, performans değerlendirmesi çerçevesinde katkıda bulunulması, sektörün etkin, verimli ve sürdürülebilir hale gelmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Böylesine bir sistem değişikliğinin üründe verimin, kalitenin, rekabet edebilirliğinin önünü açacağı kesindir.

Çiftçilerimizin zor koşullar altında üretim faaliyetini sürdürürken akan her bir damla alın teri bizler için çok anlamlıdır. Gecelerini gündüzlerine katarak, canla başla sarfetmiş oldukları bu emeğin karşılığını da ürünlerinin veriminden pazarlanmasına kadar geçen her aşmada tam olarak almaları şarttır.

Bu noktada, sektörün güçlü bir biçimde yeniden yapılanmasında, çağın şartlarına uygun dönüşümü sağlamak ve entegre tarım bilgi sistemi ile çiftçi kayıt sisteminin devreye girmesi, devletin kaynaklarının çok daha verimli ve isabetli biçimde seferber edilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Bizler bu koşulları sağlamak uğruna, içinde bulunduğumuz koşullarla konumdan bağımsız olarak çalışmaya ve Kıbrıs Türk Çiftçisi'nin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, çiftçilerimizin Dünya Çiftiler Günü’nü kutluyorum. Çiftçilerimizin, tarlalarından, bahçelerinden, ağıllarından kopmadan, üretimin devamı ve sektörün güvenli geleceği için çalışmalarını sürdüreceklerine dair inancım tamdır.

Saygılarımla,
Erkut Şahali
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı

Print
Posted: May 14, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: