BAKAN ŞAHALİ CİTTASLOW MEHMETÇİK ÇOCUK BELEDİYESİ İLE BİRARAYA GELDİ

BAKAN ŞAHALİ CİTTASLOW MEHMETÇİK ÇOCUK BELEDİYESİ İLE BİRARAYA GELDİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Mehmetçik’te bir süre önce oluşturulan Cittaslow Mehmetçik Çocuk Belediyesi heyetini kabul etti. Bakanlıkta yer alan  kabul sırasında, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ile  belediye ve bakanlık yetkilileri  hazır  bulundu.

 

Çocuk Belediyesi, Dünya Çocuk Günü nedeniyle organizasyon düzenleyecek

Sarıçizmeli, Çocuk Belediyesi ile ilgili bilgiler verdi. Sarıçizmeli, Çocuk Belediyesi’nin yetkili organlarının olduğunu ve Belediye Meclisi’nde de temsiliyetleri bulunduğunu belirtti. Belediye Başkanı Sarıçizmeli,  1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle Çocuk Belediyesi’nin organizasyon düzenleyeceği bilgisini de paylaştı.

 

Çocuk Belediyesi Başkanı Cemre Demiralp ise birtakım düşünceleri hayata geçirmek istekilerini söyleyerek, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle bir organizasyon düzenleyeceklerini belirtti. 

 

Şahali: Belediyecilik yaşadığın yere sahip çıkmaktır

Bakan Şahali, kendisinin de geçmiş yıllarda Gazimağusa Belediyesi’nde çalıştığını anımstarak,  “Belediyecilik yaşadığın yere sahip çıkmaktır. Köklerini daha derine indirmektir”dedi.

 

Bakan Şahali, belediyelerin yetişkinler dışında, gençler ve çocuklara da hizmet verdiğini, yetişkinlere nazaran gençler ve çocukların belediyelere ulaşımının daha zor olduğunu ifade etti.

 

Bakan Şahali şöyle devam etti:

“Dolasıyla siz, gençler ve çocuklar arasında bir köprü pozisyonunda olacaksınız. Belediye çocuklara da gençlere de hizmet etmek zorundadır.  Belediye Başkanı ve personeli sizi doğrudan muhatap kabul etmişse bu önemli bir fırsattır. Bunu değerlendirmeniz lazım.”

 

Print
Posted: May 3, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: