BAKAN ŞAHALİ BALIKÇI BARINAK VE LİMANLARINDA YATIRIM EKSİKLİĞİ

BAKAN ŞAHALİ BALIKÇI BARINAK VE LİMANLARINDA YATIRIM EKSİKLİĞİ

Bakan Şahali: Balıkçı barınakları ve limanlarda yatırım eksikliği var
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, balıkçılığın öncelikle gündeme alınması gereken en önemli konu olduğunu ancak uzun süredir ihmale uğradığını söyledi. Şahali, hükümette kim olursa olsun bu konunun öncelikli ekonomik uğraş olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Balıkçı barınakları ve limanlarda ciddi yatırım eksikliği olduğunu dile getiren Şahali, ihtiyaç duyulan alt yapı yatırımlarıyla ile ilgili ihmal yaşandığı aktardı.
bakan Şahali, balıkçılığın geliştirilmesi konusunda geç kalındığını belirterek, balıkçılığın ekonomik bir alan, öncelikli uğraş alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Balıkçılığın daha sürdürülebilir hale getirilmesi için limanların ciddi eksiklikleri bulunduğuna dikkat çeken Şahali, doğrudan gelir desteğinden sadece kayıtlı profesyonel balıkçıların yararlanabildiğini aktardı.
Şahali, amatör ve profesyonel balıkçılığın geliştirilmesi ve kaçak balıkçılığın önlenebilmesi için ciddi bir denetim mekanizmasının oluşturulması gerektiğini, ancak bu konuda maalesef ciddi bir zafiyetleri olduğunu kaydetti.
Hayvancılık Dairesi’nde çok kısıtlı olmasına rağmen iyi çalışan bir Su Ürünleri Birimi bulunduğunu anlatan Şahali, birim hakkında bilgiler verdi.

“Balıkçı barınaklarının geliştirilmesi devlet politikası olarak belirlenmeli”
Barınaklar arasında Yedidalga, Gemikonağı, Karaoğlanoğlu ve Mağusa’da yıkılan rıhtım hakkındaki çalışmaların öncelikli konuları olduğunu ifade eden Bakan Şahali, balon balığı mücadelesi konusundaki destek ödemesinin devam ettiğini, ancak geçmişte kuyruk sayısına bağlı yapılan ödemelerde balıkçılarla mutabakata varılarak bir düzenlemeye gidildiğini anlattı.
Balıkçı barınaklarının geliştirilmesinin devlet politikası olarak belirlenmesi ve uygulanması gerektiğini ifade eden Şahali, kendilerinin de bu doğrultuda hareket ettiğini söyledi.
(TAK)

Print
Posted: Nis 18, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: