TARIM DAİRESİNDEN DUYURU

TARIM DAİRESİNDEN DUYURU

BASIN AÇIKLAMASI
Ülkemizde tahıl üretimi, büyümeye yardımcı ürünlerle hastalık ve zararlılarla mücadele ürünleri kullanılmadan yapılamamaktadır.

Tarım Dairemiz tarafından dün yapılan açıklamada, genel bir ilaçlama yapılacağı duyurulmamıştır. İlgili duyuru, halk sağlığını koruyucu bir önlem olarak yapılmıştır. Konuyla ilgili duyuru, her yıl rutin bir şekilde yapılan açıklamadır.

Üreticilerin kullanmak zorunda oldukları herbisit, fungusit ve insektisit gibi mücadele ürünleri, tahıl alanlarında yetişen doğal bitkilere de bulaşmaktadır. Bu ürünlerin etki süreleri, 7 ile 21 gün arasındadır ve her üretici bu ürünleri tarlasındaki bitkinin genel durumuna göre farklı zamanlarda kullanabilmektedir.

Mücadelede kullanılan ürünler yasaldır 
Mücadele sırasında kullanılan ürünler hem yasaldır hem de hastalık ve zararlı önleyicidir. Yasal olmayan mücadele ürünlerinin ülkeye girişi yasaklanmıştır.

Yeşil helikopter ile yapılan ilaçlama Çam Kese Böceği ile mücadelede kullanılmaktadır
Üreticilerimiz, ilaçlama faaliyetlerini kendi araç ve ekipmanları ile yapmaktadır. Yeşil helikopter ile yapılan ilaçlama biyolojik olup, sadece Çam Kese Böceği ile mücadelede kullanılmaktadır.

Kamuoyunda yanlış anlaşılmayı gidermek açsından yukarıdaki bilgileri paylaşır ve dünkü duyuruyu yeniden hatırlatırız:

“Tahıl alanlarında hastalık, zararlı ve yabancı otlara karşı kimyasal (herbisit, fungusit ve insektisit) mücadele yapılabileceğinden dolayı, bu dönemde tarla içerisinde ve kenarlarında bulunan gömeç, yabani pırasa, yabani ıspanak, ayrelli ve yumurta otu gibi otların toplanmaması ve tüketilmemesi önemle duyurulur.”

Print
Posted: Oca 23, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: