MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA VE AŞILAMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA VE AŞILAMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Türkmenköy’de Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama Teknikleri ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

 

Eğitim, Türkmenköy’de Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde yer alan seminerle başladı. Seminerde, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de hazır bulundu.

 

Seminerin ardından, Tarımsal Araştırma Türkmenköy İstasyonu’nda Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama Teknikleri ile ilgili uygulamalı eğitim düzenlendi. Eğitim, Prof. Dr. Ali Küden ve Doç. Dr. Burhanettin Irmak tarafından verildi. Eğitime, 140 civarında kişi katıldı.

 

Şahali: Amacımız, tarımda ter akıtan her kesimin, akıttığı terin karşılığını yaşamına olumlu etkisini hissetmesini sağlamaktır

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, üniversitelerle Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün devam eden projeleri olduğunu, projelerden olumlu sonuçlar alındığını ve bunların neticesinde 5-10 kişiyle başlayan eğitimin, bugün 100’ü aşkın kişiyle devam ettiğini belirtti.

Tarım Dairesi’nin eğitim faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Şahali, sözkonusu eğitimlerin hem üretim alanlarında hem kapalı mekanlarda teorik düzeyde devam ettiğini anlattı. Şahali, buna ek olarak, Hayvancılık Dairesi ve Veteriner Dairesi’nin işbirliği içerisinde, Süt Endüstrisi Kurumu’nun da katılımıyla yeni bir eğitim faaliyeti düzenlenmeye başladığını ifade ederek, “Burada amaç, tarımda ter akıtan her kesimin, akıttığı terin karşılığını, yaşamına olumlu olarak etkisini hissetmesini sağlamaktır. Bizler, destek sağlamaya devam edeceğiz. Sağladığımız desteğin daha güçlü, daha sürdürülebilir bir sektör oluşumuna etki yapması için gayret edeceğiz. Ancak sizler de geleneksel yönetmelere ek olarak, bilimin yarattığı değerleri takip ederek, o desteklerle bilgiyi ve deneyimi harmanlayarak, daha çok kazanmak, daha çok başarmak konusunda gayretli olacaksanız ve günün sonunda belki de devletin sağladığı destekler, performans odaklı hale gelebilecek” dedi.

Bakan Şahali, “Umuyorum ve benzeri etkinliklerden ortaya çıkacak fayda, Kıbrıs Türk halkının bu ülkede çok daha derine uzanan köklere, çok daha güçlü bağlara sahip olmasına, üretimin ve toplum refahın artmasına vesile olur” diye konuştu.

Print
Posted: Kas 26, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:
«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2627
2829123
45678910
11121314151617
1819202122
2324
25262728293031
1234567