VETERİNER DAİRESİ İŞLETME DENETİMLERİ

VETERİNER DAİRESİ İŞLETME DENETİMLERİ

Lefkoşa Veteriner Dairesi Halk Sağlığı birimi tarafından 84 işletme ziyaret edilip denetlenmiştir. 25 bal işletmesi, 9 yumurta işletmesi, 4 kokoreç işletmesi, 36 kasap işletmesi, 1 pet shop işletmesi, 4 et işleme tesisi, 1 köpek maması üretim fabrikası, 3 tavuk kesimhanesi ziyaret edilerek denetlenmiştir. Bunlardan 73 işletme genel olarak uygun bulunmuştur, 11 işletmeye eksiklikleri bildirilmiş, uyarı ve düzeltilmesi için süre verilmiştir. Süre sonunda takip denetimi yapılacaktır.

Kanatlı sektöründe 10 yumurta işletmesi, 3 tavuk kesimhanesi ziyaret edilip denetlenmiştir. Yapılan denetimler sonucunda yumurta işletmelerinin kayıtlanması, eksikliklerin bildirilmesi ve takip denetimleri hakkında konuşulmuştur. Büyük bir kısmında kayıt, izlenebilirlik ve düzeltilebilecek hijyen eksiklikleri olduğu tespit edilmiş, gerekli uyarılar yapılmış ve eksikliklerin giderilmesi için süre verilmiştir. Ziyaret edilen tavuk kesimhanelerinin 2 ‘si hijyenik ve kesim koşulları açısından uygun bulunmuş olup 1 işletmenin kesimhane alanının gözden geçirilip yenilenmesi görülmüştür.

Süt sektörü denetimleri ve süt ürünü işletmelerinin kategorizasyon çalışması tamamlanarak toplam sayısı 20 olan söz konusu işletmelerin kategorileri belirlenmiştir. İşletme bazında raporlar, giderilecek eksiklikler ve zaman süreleri belirlenmiş ve bir sonraki takip denetimleri Şubat 2024 tarihine planlanmıştır.

 

 

 

 

 

Print
Posted: Ara 1, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: