TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemiz hayvancılığının önemli problemlerinden biri olan Bruselloz hastalığının eradikasyonu ve Avrupa Birliğine Hellim ticareti için gerekli ülkesel hayvan sağlığı statüsüne ulaşmak için Hayvan Hastalıkları Eradikasyon Programı, Veteriner Dairesi tarafından 2015 yılından beri büyük bir titizlikle sürdürülmektedir.

Program çerçevesinde Bruselloz eradikasyonunda ciddi ilerlemeler sağlanmış ve kısa bir süre içinde hastalığın ülkemizde tamamen ortadan kaldırılması (eradikasyonu) hedefine çok yaklaşılmıştır.           

Bu amaçla yürütülen çalışmalara birçok üreticimiz tam destek sağlamış ve program dahilinde belirlenen hastalıklar yönünden gerekli testler yapılmıştır.

Hastalıklar ile ilgili işletme ve ülke bazındaki durumun tespiti ve ariliğin geçerli olabilmesi için, her işletmedeki tüm hayvanlara test uygulanması gerekmektedir. Bu kapsamda işletmenizin arilik statüsünü korumak için tüm hayvanlarınızın test edilmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede işletmesinde proje kapsamında geçtiğimiz aylarda yapılan kan alımlarında test edilememiş hayvan (tosunlar dahil) bulunan üreticilere yetkilendirilmiş Veteriner Hekimler aracılığıyla önümüzdeki günlerde tamamlayıcı ziyaretler yapılacaktır.

Tüm üreticilerimizin halk sağlığını korumak, güvenli gıda üretmek ve hastalıklar ile mücadelede sorumluluğu bulunduğu bilinciyle, çiftliklerine gelecek yetkilendirilmiş veteriner hekimlere, söz konusu hayvanlara uygulanacak testlerin ve kan alımının yapılması esnasında yardımcı olmalarını önemle hatırlatırız. 

 

Print
Posted: Kas 9, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: