KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILARIMIZA SIFIR FAİZLİ YEMLİK KREDİSİ

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILARIMIZA SIFIR FAİZLİ YEMLİK KREDİSİ

Küçükbaş hayvancımızın Kasım, Aralık ve Ocak

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile Küçükbaş hayvancımızın Kasım, Aralık ve Ocak aylarında ihtiyaç duyacağı arpa ve kesif yem konusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da faiz destekli kredi uygulaması yürürlüğe girmiştir.

Bahse konu faiz desteği ile ilgili KT Kooperatif Merkez Bankası Ltd. ile yapılan protokol uyarınca, yürürlükteki yüzde 43 faizin tamamının Devlet tarafından karşılanarak, üreticilerimizin ihtiyaç duydukları anaç hayvan başına günlük 1 kg arpayı Toprak Ürünleri kurumu’ndan veya kesif yemi Binboğa Yem Fabrikasından faizsiz olarak (sıfır faiz) 6 aylık kredili alabilmeleri sağlanmıştır.

Bu uygulamadan yararlanmak isteyen üreticilerimizin mevcut anaç hayvanlarını gösteren Veteriner Dairesi Hayvan Varlığı Belgesi, Hayvancılar Birliği Üyelik Belgesi ve TÜK’e borcu olmadığını gösteren belgeler ile KT Kooperatif Merkez Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi amacıyla, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek ve anaç hayvan başına 3 aylık yem ihtiyacını karşılamayı amaçlayan uygulama kapsamında faizsiz geri ödeme süresi 6 aydır. Faizsiz son geri ödeme tarihi Nisan 2024 olacaktır. Bu kapsamda, köy kooperatifleri aracılığı ile yapılan müracaatlarda banka herhangi bir masraf almayacaktır.

ÜRETİCİLERİMİZE BEREKETLİ BİR YIL DİLERİZ

Print
Posted: Kas 2, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: