Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, “Zeytin, zeytinyağı ve zeytin yan ürünleri ülke için büyük önem taşıyor”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, “Zeytin, zeytinyağı ve zeytin yan ürünleri ülke için büyük önem taşıyor”

“Zeytin ve Zeytin Ürünleri Konseyi” ilk toplantısını gerçekleştirdi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, zeytin, zeytinyağı ve zeytin yan ürünlerinin ülke açısından çok büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Çavuş ayrıca üretimin geliştirilmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu bildirdi.

-Konsey ilk toplantısını yaptı

Zeytin ve Zeytin ürünleri yasasının 7 Temmuz 2023 tarihinde resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girmesiyle yasa altında zeytin, zeytinyağı ve zeytin yan ürünleri ile ilgili tüm konularda tavsiye niteliğinde karar üretmek ve önerilerde bulunmak üzere oluşturulan Konsey ilk toplantısını yaptı.

Toplantıya, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Tarım Dairesi Müdürü Reşat Değirmenci, Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Cem Karaca, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Üyesi, Tarımsal Araştırma Enstitüsü Üyesi, Ziraat Mühendisleri Odası Üyesi, Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği Üyesi ve Zeytin Kooperatifi Üyesi katıldı.

2023 zeytin ve zeytinyağı üretimi, rekolte miktarı, zeytinyağı üretimi ve pazarlama konusunda karşılaşılabilecek sorunlar, yapılabilecek denetimler ve hazırlanmaya başlanan Zeytin ve Zeytin Ürünleri Yasası altındaki tüzüklerin ele alındığı toplantıda fikir alışverişinde bulunuldu.

Print
Posted: Eki 4, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: