TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI ÇAVUŞ, KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI HEYETİNİ KABUL ETTİ

TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI ÇAVUŞ, KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI HEYETİNİ KABUL ETTİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Turgay Deniz Başkanlığı’ndaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul etti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın çalışmalarının önemine dikkat çeken Çavuş, ihracatın yüzde 45’ini oluşturan hellimin tescilinden sonra daha da önem arz ettiğini ve PDO sertifikası alan işletmelerin artırılması için işbirliği içerisinde olunacağının altını çizdi.

Bununla birlikte yemlik baklagillerin üretiminin artırılması ve pazar olanaklarının yaratılması noktasında da görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Çavuş, ayrıca organik buğday üretimindeki sorunların da ele alınarak çözümü yönünde gerekli adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Çavuş ayrıca Ata tohumlarının da korunmasına ve üretiminin artırılmasına yönelik istişare yapılması gerektiğini vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuş, ülkenin kalkınması ve üretimin artırılması yönünde Ticaret Odası ile birlikte çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Hüseyin Çavuş’a yeni görevinde başarılar diledi.

 

 

 

Print
Posted: Eyl 6, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: