Zeytin ve Zeytinyağı Üreticilerine Duyuru

Zeytin ve Zeytinyağı Üreticilerine Duyuru

Yağlık ve sofralık olarak üretimi yapılan zeytin, ülke ekonomisi açısından büyük bir öneme sahiptir.

Zeytin ağaçlarına zarar veren birçok hastalık ve zararlı bulunmakta olup, zamanında uygun teknik ve uygun pestisitlerle yapılmayan mücadele, gerek verim gerekse kalite yönünden ciddi kayıplara sebep olmaktadır.

Zeytinlerde zarara yol açan organizmalara karşı hangi bitki koruma ürünlerinin kullanılabileceği hususunda Tarım Dairesince mücadele programları hazırlanmakta ve Tarım Dairesi internet sitesinde http://tarimdairesi.gov.ct.tr/Portals/109/Zeytin%20teknik%20talimat-2021-%2018_05_2022.pdf   “Zeytin Hastalık ve Zararlılarına Karşı Kullanılan Bitki Koruma Ürünleri Listesi” adı altında yayımlanmaktadır.

Önceki yıllardan elde kalmış olan bitki koruma ürünleri kullanılırken dikkatli olunmalı, kullanılacak ilaçlar gerek internet sitesinden gerek Tarım dairelerinden gerekse ilaç bayilerinden kontrol edilmelidir.

Tavsiye edilen ilaçların kullanılması büyük öneme sahip olup, tavsiye dışı ürünlerin kullanılması ve tespit edilmesi halinde hem zeytin ürünleri hem de zeytinyağları imha edilecektir.

 

Önemle duyurulur

Tarım Dairesi

 

Print
Posted: May 23, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: