TEK TIRNAKLI AT CİNSİ HAYVANLARLA İLGİLİ DUYURU

TEK TIRNAKLI AT CİNSİ HAYVANLARLA İLGİLİ DUYURU

Veteriner Dairesi Müdürlüğü, 5/2017 Veteriner Hizmetleri Yasası’nın 10. Maddesi’nden aldığı yetkiyle, tek tırnaklı at cinsi hayvanların kayıt altına alınması, hareketlerinin izlenmesi, tek tırnaklı hayvan hastalıklarının etkin kontrolünün sağlanması, ilgili birimlerce sağlık, ıslah ve istatistik kayıtlarının daha düzenli tutulması amacıyla, tek tırnaklı hayvancılık işletmelerinin belirlenerek kayıtlanması ve bu işletmelerde bulunan tek tırnaklı at cinsi hayvanların elektronik araçlarla (RFID mikroçip) tanımlanarak kayıtlanması faaliyetlerine 01 Nisan 2022 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Bu amaçla her yaş grubundaki tek tırnaklı at cinsi hayvanlar, serbest veteriner hekim tarafından mikroçip uygulanmak veya önceden uygulanmış mevcut mikroçip numaraları okutulmak ve dairenin düzenlemiş olduğu kayıt ve eşkal formları doldurulup, ilgili formlar Dairemiz Merkez Hayvan Kayıt Birimi’ne ulaştırılıp kayıt ücreti ödenerek kayıt altına alınacaktır. Kaydı tamamlanan hayvanlara Daire tarafından bireysel At Kimlik Belgesi verilecektir.

İş bu duyuru ile ülkemizde bulunan tek tırnaklı at cinsi hayvan bulunan tüm işletmeler ve içindeki tüm tek tırnaklı at cinsi hayvanların, belirlenen tarihten itibaren kayıt alınması ilgili mevzuat gereği zorunlu olup, 01 Ocak 2023 sonrasında kayıtsız tespit edilecek işletme ve hayvanlar için idari para cezası ve idari önlem uygulanacağını bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

 

 

VETERİNER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Print
Posted: Mar 24, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: