Bakan Çavuşoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin mesaj yayınladı

Bakan Çavuşoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin mesaj yayınladı

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da yapılan darbe girişimine karşı Türk milleti vermiş olduğu demokrasi mücadelesiyle ülkesindeki birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Türkiye'yi kaba kuvvetle teslim almaya kalkışanlara karşı tarihi bir mücadele verilmiş, Türk milleti gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi meşru kabul etmeyeceği mesajını açık bir şekilde vermiştir.

Darbe girişimine karşı verilen çetin mücadele, Türk toplumun demokrasiye inancını ve ona karşı yapılan müdahalelere duyarlılığını ortaya koymuştur. Türk milletinin dün olduğu gibi bugün ve her zaman ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacağı bu destansı mücadeleyle pekişmiştir.

Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğüne kasteden bu saldırıya, Kıbrıs Türk halkı da tepki göstermiş ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olmuştur. Kıbrıs Türk halkı, Anavatan Türkiye’deki demokrasiye darbe indirmek, ülkenin aydınlık geleceğini yok etmek isteyenlere karşı Türk milletinin vermiş olduğu demokrasi mücadelesini desteklemiştir.  

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı 5 yıl önce yapılmış olan bu hain girişime karşı demokrasi mücadelesi sırasında hayatını kaybeden tüm şehitleri saygı ve rahmetle anar, gazilere saygılarımı sunarım.

 

Nazım Çavuşoğlu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı

Print
Posted: Tem 14, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: