TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLAR İÇİN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ KATKISI

TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI’NDAN ÇOCUKLAR İÇİN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ KATKISI

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet SOS Çocukköyü Derneği Lefkoşa yerleşkesini ziyaret ederek, SOS’e bağlı tüm programlardaki çocuk ve gençlerin hellim, kaşar ve süt ihtiyaçlarını karşıladı.

SOS Çocukköyü Derneği Ulusal Müdürü Refika İnce ve Çocukköyü Program Müdürü Ahmet Akarsu ev sahipliğinde Lefkoşa’daki Çocukköyü yerleşkesini ziyaret eden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na Bakanlık Müdür Bünyamin Merhametsiz, Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) Müdürü Mehmet Karadayı ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Kemal Şöföroğlu, aynı zamanda SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri olan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ile Milli Eğitim Bakanlığı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Şubesi Sorumlusu Süreyya Geylan Gürdal eşlik etti.

Ziyaret sırasında SOS Çocukköyü Derneği yetkileri ile yerleşkeyi gezen Bakan Nazım Çavuşoğlu, SOS Kreş ve Anaokulu’na da giderek Müdür Ebru Efendi’den bilgi aldı.

Süt haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen ziyarette, SÜTEK tarafından SOS Çocuk Köyünde kalan çocukların süt, hellim ve kaşardan oluşan sabah kahvaltıları karşılandı. Yine SÜTEK tarafından çocuklara teneffüste dondurma ikramı yapıldı. Ayrıca, Bakanlık tarafından SOS Çocuk Köyü’ne hellim, kaşar ve süt ürünleri bağışlandı.

 “Çocuklarımızın ve gençlerimizin sevgi dolu bir ortamda bakım ve destek görmesi için çalışıyoruz”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, SOS Çocukköyü Derneği’ne bağlı Lefkoşa Çocuk Köyü, Girne Gençlik Evleri, Kreş ve Anaokulu ile Aile Güçlendirme Programı’nda bakım ve destek gören tüm çocuk ve gençlerin hellim, kaşar ve süt ihtiyaçlarının bu dönem için SÜTEK aracılığıyla karşılanacağını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, SOS Çocuk Köyü Derneği’nin korunmaya muhtaç çocuklara hizmet veren önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, çocukların ve gençlerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, SOS Çocuk Köyü’nde çocukların bakımının, eğitiminin yapıldığını, onlara iyi bir gelecek ve iyi bir ortam yaratılmasına çalışıldığını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, SOS Çocuk Köyü’nde yürütülen çalışmaları takdir ettiğini söyledi.

İnsan sağlığı bakımından büyük öneme sahip süt ve süt ürünlerinin, hayvansal protein ihtiyacının kayda değer bir kısmını karşıladığını belirten Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi, özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için önemlidir. Pandemi döneminde üreticilerimiz bazı sorunlar yaşadı. Üreticilerde kalan fazla sütün dökülmemesi için Bakanlık olarak elimizi taşın altına koyduk. Üreticilerimizin ve bazı imalatçılarımızın büyük fedakârlıkları sayesinde, onların zararına verdiği hellimi satın alarak, birçok kurum ve kuruluşa dağıtım yapmaya başladık.”

Bakanlığın katkılarının önemine değinen SOS Çocukköyü Derneği yetkilileri ise, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin sevgi dolu bir ortamda bakım ve destek görmesi için çalışıyoruz. Onların topluma entegre olabilmesi için beslenmelerinden eğitimlerine, barınmalarından sosyalleşmelerine ve öz değerlerinin yükseltilmesine kadar çok yönlü bir yaşamı korumaya uğraşıyoruz. Bu evrede bize katkı koyan toplumdaki her bir destekçimize, kuruluşlara ve devlet yetkililerimize teşekkür ederiz” dedi.

Print
Posted: May 21, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: