BAKAN ÇAVUŞOĞLU, 21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, 21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

Dünya Süt Günü'nü kutluyoruz. İnsan sağlığı bakımından büyük öneme sahip süt ve süt ürünleri, hayvansal protein ihtiyacının kayda değer bir kısmı karşılamaktadır. Süt, bu nedenle hepimiz için çok değerli bir gıda maddesidir. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi, özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için önemlidir.

Süt, üretim sektörü olarak da ülke ekonomisinde hayvancılık ve imalat sanayi açısından kayda değer bir yere sahiptir.

Ülkemizdeki süt üretiminde, bir yıldır süren pandemi nedeniyle birtakım sorunlar yaşanmaktadır. Okulların kapalı olması, turizmin yapılamaması gibi pazarlamada ortaya çıkan sıkıntılardan dolayı, süt tüketimi azalmış, hayvan üreticilerinin elinde fazla süt kalmıştır.

Üreticilerde kalan fazla sütün dökülmemesi için Bakanlık olarak elimizi taşın altına koyduk. Üreticilerimizin ve bazı imalatçılarımızın büyük fedakârlıkları sayesinde, onların zararına verdiği hellimi satın alarak, başta Sosyal Hizmetler olmak üzere, birçok kurum ve kuruluşa dağıtım yapmaya başladık.

Bakanlığımıza bağlı olan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu, 1977 yılından beridir sektörün gelişimine, sütün gıda güvenliği şartlarına bağlı olarak üretilip, denetlenmesine ve sofraya ulaşmasına kadar olan tüm süreçlerde görev almaktadır.  SÜTEK, gerek sütün çiftliklerden toplanarak gerekli analizlerin yapılmasında ve imalat sanayiye ulaşmasında, gerekse sektörün paydaşları olan üreticilerin, imalatçılarla ve Devletle olan ilişkilerinin sürdürülmesinde önemli bir yere sahiptir. Kurumumuz pandemi döneminde de üreticimizi yalnız bırakmamış, onlara destek olmaya devam etmiştir.

Süt ve süt ürünlerinin halkımızın sağlığı kadar ekonomideki önemini gözünde tutarak hareket ediyor, pandemi şartlarında süt politikamızı bu kıstaslara göre belirliyoruz. 

Süt sektöründeki tüm emekçilerini saygıyla selamlar, 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlarım.

Nazım Çavuşoğlu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı

Print
Posted: May 20, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:
«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2627
2829123
45678910
11121314151617
1819202122
2324
25262728293031
1234567