21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ

21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ

21 Mart Dünya Ormancılık Günü tüm dünyada ve ülkemizde yapılan çeşitli etkinlikler ile birlikte 1978 yılından bu yana kutlanmaktadır. Gün dolayısıyla yapılan etkinliklerde, ormanların ve hatta tek bir ağacın varlığının bile tüm dünya ve insanlık için ne kadar önemli olduğu konusunun vurgulandığı ekinliklerde, gerekli farkındalığın yaratılması amaçlanmaktadır.

Bu yılki 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri çerçevesinde, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanımızın da teşrifleriyle Tepebaşı-Kalkanlı bölgesinde 19 Mart 2021 tarihinde (yarın), fidan dikim etkinliği yapılacak ve yangın dolayısıyla yuvaları tahrip olan bölgedeki kuşlara kuş yuvası konulacaktır.

Ormanlar, ülkelerin doğal güzellikleri, temiz havanın ve suyun tutulduğu, depolandığı ve diğer canlıların ihtiyaçları için devamlı ve yeterli miktarlarda doğaya salındığı çok yönlü faydaları olan kaynaklardır. Ayrıca, ekonomik olarak da bir ülkenin temel kaynaklarındandır. Sahip olduğumuz bu doğal zenginliğin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin artırılması için herkese önemli görevler düşmektedir.

Bu bağlamda geçen yıl ülkemizin yaşamış olduğu acı tecrübede Kalkanlı-Tepebaşı bölgesindeki yangın sonucunda 1000ha ormanlık alanımız kül olmuştur. Büyük bir alanı etkileyen yangının doğaya, çevreye ve yaban hayatına yapacağı olumsuz etkileri bir an önce hafifletmek ve mevcut alanı tekrar yeşil örtüye kavuşturmak için Bakanımızın direktifi  ile  Dairemiz gerekli çalışmaları yangın sonrasında başlatmıştır. Yanmış sahada yapılan temizleme kesimleri ile temizlenen sahalar, ağaç dikimine hazır hale getirilerek, ağaçlandırma çalışmaları gerek tarafımızdan gerekse askeri birlik ve diğer kurum kuruluşların katkısı ile büyük bir hızla devam etmektedir.

Dairemizin hedefi, en kısa zamanda bölgenin eski yeşil dokusuna kavuşturulmasıdır.

Bu anlamda kurum, kuruluş ve halkımız tarafından yapılacak her türlü katkı bizleri daha da ileriye götürecektir. Daha yeşil bir ada için 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlu olsun.

PROGRAM

Saat 10:00

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve diğer Bakanların tören alanına teşrifi ile birlikte Dünya Ormancılık Günü’nün önemi ve etkinliği ile ilgili açıklama

Saat 10:30

Fidan Dikim

Saat 10:45

Kuş yuvalarının konulması

 

ORMAN DAİRESİ

Print
Posted: Mar 18, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: