BAKAN ÇAVUŞOĞLU: HELLİM KONUSUNDA CİDDİ BİR İLERLEME SAĞLANDI

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: HELLİM KONUSUNDA CİDDİ BİR İLERLEME SAĞLANDI

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, hellim konusunda henüz bir sonuca ulaşılamamakla birlikte, ciddi bir ilerleme sağlandığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Hellim konusunun ülkenin geleceğinin şekillenmesi ve dünyaya bağlanması ile ilgili bir konu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, balda ve balıkta yapılan mücadelenin henüz şekillenmediğine işaret etti.

Hellimin tescili ile ilgili süreç konusunda, hukuki alt yapının kurulması için yıllardır çalışmalar yapıldığını, herkesin buna katkı yapmaya çalıştığını, konunun herhangi bir partinin uhdesinde olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, hellim konusunda henüz bir sonuca ulaşılamamakla birlikte ciddi bir ilerleme sağlandığını kaydetti.

“HÜKÜMET, ÜRETİMİN GÜVENCESİ OLMA GAYRETİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Narenciye konusuna da değinen Çavuşoğlu, narenciyenin dünyadaki borsa fiyatlarına uygun üretilmesi gerektiğine işaret ederek, geçen yıl 230 dolar karşılığı satılan king mandoranın, bu yıl 280 dolarlara satıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, Dolar bazında yaşanan bu artışın çok da normal olmamasına rağmen, hükümetin üretimin güvencesi olma gayretini sürdürdüğünü kaydetti.

Patates konusunda yapılan çalışmaları aktaran Çavuşoğlu, Türkiye’deki patates rekoltesinin iyi gitmesi ve patateste paketleme için 40 kuruş teşvik çıkartmalarına rağmen, ihraç için kapı bulunulamadığını,  patates konusunda sıkıntının büyük olduğunu vurguladı.

Üreticilerin planlamalarını eksilen nüfusu da göz önünde bulundurarak yapması gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, su yönetimi konusuna da değindi.

Çavuşoğlu, borçların ödenmesi konusunda hazırladığı projenin ekonomik protokol ve pandemide yaşanan sıkıntılara takıldığını aktardı. Çavuşoğlu, hem devletin hem Kıb-Tek’in hem belediyelerin kazançlı çıkması için bir çalışma yapılması gerektiğini, bu konuda üzerine düşeni yerine getireceğini vurguladı.

(TAK)

Print
Posted: Mar 12, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: