Serdarlı’da Babutsalardaki Zararlı İncelendi

Serdarlı’da Babutsalardaki Zararlı İncelendi

Tarım Dairesi Müdürlüğü ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne bağlı bitki koruma uzmanları, bugün Serdarlı Bölgesini ziyaret ederek, Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım ve üreticilerle biraraya geldi. Uzmanlar, bölgedeki Babutsalara (Diken inciri) ciddi zarar veren kaktüs koşnilinin yayılımını  incelediler. 

Mücadele yöntemleri konusunda üreticileri bilgilendiren uzmanlar, hasat sonrasında önce fiziksel mücadele (zarar görmüş ve kurumuş babutsa yapraklarının babutsa bahçelerinden uzaklaştırılması ve imha edilmesi, çok yoğun bulaşık olan babutsaların budanması, çok sıkışık olan babutsa  bahçelerinde seyrekleştirme yapılması) ardından da kimyasal mücadele (100 g/l Spirotetramat SC ve 200 g/l Sulfoxaflor SC) yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Bu bağlamda, kaktüs  koşniline yönelik kimyasal  mücadelede kullanılacak ilaçlar Tarım Dairesi tarafından sağlanacak.  Biyolojik mücadele konusunda ise birçok literatür tarandı. TC Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile bir çalışma başlatmak için de girişimlerde bulunuldu.

Print
Posted: Tem 28, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: