BAKAN OĞUZ: BU SÜRECİ TOPLUMSAL DAYANIŞMA İLE ATLATABİLİRİZ

BAKAN OĞUZ: BU SÜRECİ TOPLUMSAL DAYANIŞMA İLE ATLATABİLİRİZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, ülkede sadece hayvancının değil, tüm üretim sektörünün zorda olduğunu, bu yüzden bu sürecin toplumsal dayanışmayla atlatılabileceğini belirterek, birlik ile İşbirliğine devam edeceğini, sütün dökülmemesi için çalışacağını ve bunun görevi olduğunu söyledi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, pandemi sürecinde üreticiyi koruma ve geleceğe yönelik planlama kararı alınmadığı gerekçesiyle bugün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na 14 siyah çelenk bıraktı.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, bakanlık önünde yaptığı basın açıklamada, yönetim kurulu olarak bugün bakanlık önüne gelme kararını, salgından dolayı aldıklarını söyledi.

“ÜRETİCİNİN AYAKTA KALMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Bakan Oğuz da, eylem sırasında birlik yetkililerinin yanına gelerek, görüştü. Bakan Oğuz, hayvancılık sektöründe sorunların olduğunu ancak bu dönemde benzer sorunlar yaşayan diğer ülkelerin de bu sıkıntıları aşamadığını ifade ederek, “Çözebilecek biri varsa, buyursun gelsin" dedi.

Bakan Oğuz, sıkıntılı bir süreçten geçildiğini, dünyada bunun öyle olduğunu, bu yüzden bu zor süreci üretici imalatçı bakanlığın hep birlikte atlatabileceğini söyledi.

Hükümetin üretici için elindeki imkanları kullanarak üretimin durmaması, üreticinin ayakta kalması için çalışmalar yaptığını ifade eden Bakan Oğuz, ülkede hayvancılığın, verim-üretim anlamında geliştiğinin verilerle ortaya konduğunu kaydetti.

Ülkede sadece hayvancının değil, tüm üretim sektörünün zorda olduğunu, bu yüzden bu sürecin toplumsal dayanışmayla atlatılabileceğine işaret eden Bakan Oğuz, birlik ile işbirliğine devam edeceğini, sütün dökülmemesi için çalışacağını ve bunun görevi olduğunu söyledi.

Bakan Oğuz, Kurban Bayramı diye hayvan fiyatlarının yükseltilmesinin de olamayacağını ifade ederek, ülkede üreticiyle birlikte tüketicinin de korunması gerektiğini vurguladı.

 

“BUGÜNE KADAR BİR DAMLA SÜT DÖKMEDİK”

Bugüne kadar hep birlikte, yakın diyalog içinde olduğunu, çelenklerden gocunmadığını çünkü amacın üretmek olduğunu ifade eden Bakan  Oğuz, ülkenin geleceğini, hayvancılığın geleceğini tüm sektörlerle birlikte planlamayı önemsediklerinden bu konuda bir toplantı yapacaklarını söyledi. 

Oğuz, birlikten gelen alım garantisi, ihracat- ithalat planlama gibi talepleri gündeme aldıklarını kaydetti.

Bakan Oğuz, üretimin değerini bildiklerini ifade ederek, tüm sıkıntılara rağmen bugüne kadar süt dökülmediğini vurguladı.

(TAK)

Print
Posted: Tem 16, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: