BAKAN OĞUZ: HALK SAĞLIĞINI DÜŞÜNDÜK DİYE SUÇLANDIK

BAKAN OĞUZ: HALK SAĞLIĞINI DÜŞÜNDÜK DİYE SUÇLANDIK

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Bakan Oğuz,  Kıb-Et konusunda “keşke bu olay olmasaydı” diyerek, “Bu göreve bizi halk getirdi, burada hep vekil kalma gailemiz yok. O nedenle birine göbek bağımız da yok, cep bağımız da yok. Birinin adamı hiç olmadık ve olmayacağız” dedi.

Toplum sağlığı için üzerindeki yetkileri kimseye vermediğini ve vermeyeceğini kaydeden Bakan Oğuz, kimseyi hedef görmediğini ve kimseyi hedef yapmadığını, yasaların gösterdiği neyse onu yerine getirdiğini belirtti.

“Artık siyaseti de temizleyeceğiz, siyasetçiyi de” diyen Bakan Oğuz, halk sağlığı için çalıştıklarını anlattı. “Halkı düşündük diye, halk sağlığını düşündük diye suçlandık” diyen Bakan Oğuz, kimseyi karalama derdinde olmadıklarını anlattı.

Üreticinin mağdurmuş gibi basına açıklamalar yaptığını söyleyen Bakan Oğuz, devletin veterinerinin doldurduğu belgede de tahribat yapıldığını kaydetti. Bakan Oğuz, bir mezbahada veteriner olmadan işlem yapıldığını belirtti.

14 yıldır faaliyetleri süren bir işletmenin neden bugün prosedürü eleştirdiğini soran Bakan Oğuz, veterinerin amacının sağlık kontrolü yapmak olduğunu ve sorumlunun da ne polis, ne gümrük, ne de veteriner olduğunu kaydetti.

İlgili suçun cezasını yasaya göre uyguladıklarını dile getiren Bakan Oğuz, şirketin kim olduğunun kendileri için önemli olmadığını belirtti. Bakan Oğuz, ilgili firmanın hayvan kaçakçılığı konusundaki açıklamaya da işaret ederek, bu isimlerin kendisine iletilmesini istedi. Kaçakçılıkla mücadelenin bakanlığın değil, belli kurumların görevi olduğunu kaydeden Bakan Oğuz, kendi görevleri çerçevesinde olaya müdahale ettiklerini anlattı. Vicdanlarının rahat olduğunu ve veremeyecek bir hesapları olmadığını belirten Bakan Oğuz, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de sözlerine ekledi.

YDP Başkanı Erhan Arıklı da yerinden söz alarak, fiyat farkı nedeniyle et kaçakçılığının önüne geçmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Narenciyecilerin desteklerini hala alamadıklarını, ciddi sıkıntı içinde olduklarını kaydeden Arıklı, bahçelere farelerin dadandığını, antep fıstığı ekmek isteyenlerin de sıkıntıları olduğunu belirtti.

Bakan Oğuz, bu hafta içinde akaryakıtı ödemeyi düşündüklerini kaydetti. Fare zehiri konusunda gerekli alım ve dağıtımı yaptıklarını kaydeden Bakan Oğuz, ikinci ihaleye de çıkılacağını anlattı.

(TAK)

Print
Posted: Tem 14, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: