BAKAN OĞUZ: ÖNEMLİ BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

BAKAN OĞUZ: ÖNEMLİ BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

Gazimağusa Belediyesi’nin karşısında bulunan Çamlık ismiyle bilinen ağaçlık alan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi tarafından imzalanan protokolle 25 yıllığına belediyenin kullanımına verildi.

Bölgeyle ilgili hazırlık aşamasında olan çevre projesinin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından, projenin 6 ay zarfında hayata geçmesi hedefleniyor.

OĞUZ: ÖNEMLİ BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

İmza töreninde konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Gazimağusa’da Çamlık diye bilinen alanda önemli bir projenin hayata geçirileceğini söyledi. Bakan Oğuz, bu alanın Mağusalılar tarafından Okullar bölgesi denilen yerde bulunduğu, geçmişte buranın oldukça canlı bir yer olduğunu, pek çok spor yarışmasının yapıldığını anımsatarak, projeyle birlikte, Çamlık’ın eski canlı günlerine dönmesi temennisinde bulundu. Bakan Oğuz, bölgenin Bakanlar Kurulu kararıyla 25 yıllığına Gazimağusa Belediyesi’ne kiralanacağı bilgisini paylaştı.

Gazimağusa Belediyesi’nden bu yönde bir talep geldiğinde bunu hem bir Mağusalı hem de bir Bakan olarak memnuniyetle karşıladıklarını anlatan Bakan Oğuz, “  Mevcut orman alanlarının korunması, işlevsel hale getirilmesi ve halkımıza yönelik yararlı bir şekilde kullanılması ile ilgili bu tip projelere açığız” dedi.

İhalenin tamamlanmasının ardından projenin 6 ayda hayata geçmesinin hedeflendiğini kaydeden Bakan Oğuz, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

ARTER: ÇAMLIK, İŞLEVSELLİK KAZANACAK

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise  kentin en güzel alanlarından biri olan Çamlık alanının Gazimağusa Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projeyle işlevsellik kazanacağını söyledi.

Alanın gece ve gündüz halkın kullanımına sunulacak şekilde düzenleneceğini anlatan Arter, projenin maliyetinin 1 buçuk milyon TL civarında olduğunu belirtti.

Açıklamaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirilerek, hazırlık aşamasında olan proje hakkında sunum yapıldı.

(BRT)

Print
Posted: Tem 1, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: