BAKAN OĞUZ, DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

BAKAN OĞUZ, DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü bu yıl 20’inci kez kutluyoruz.

Veteriner hekimlerimiz, yılın her döneminde özverili çalışmalar sergileyerek, hayvan sağlığında ve hayvan hastalıkları ile mücadelede büyük emek sarf etmekte, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşım için önemli katkılar ortaya koymaktadırlar.

Salgınlar konusunda deneyimli olan veteriner hekimler, her yıl pek çok salgınla mücadele etmektedir. Bugün insanlığın büyük bir mücadeleden geçmekte olduğu Covid-19 salgınında da veteriner  hekimlerin  insan sağlığındaki önemi,  bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ülkemizde salgına karşı mücadelede pek çok veteriner hekimimiz sahada bulunarak ve büyük bir risk alarak çalışmalar yürütmektedir.

Bilimsel çalışmalar, ekosistemin daha farklı olacağını ve dünyamızın  artık daha çok zoonoz karakterli salgınlar ile uğraşacağına işaret etmektedir. Bu noktada, veteriner  hekimlere daha çok görev düşecektir. Ülkemiz de bilimsel veriler ışığında yapılacak planlamalarla yeni döneme hazırlanacaktır.

Halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması, hayvanlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi ve sektörün geliştirilmesine yönelik katkılarından dolayı  veteriner hekimlerimize  teşekkür ediyor, Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyorum.

Dursun Oğuz

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı 

 

Print
Posted: Nis 25, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: