BAKAN OĞUZ, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

BAKAN OĞUZ, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA   MESAJ YAYINLADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıl dönümünü,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum. 

Türk halkı büyük mücadeleler vererek bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşmuş, TBMM birlik, beraberlik ve egemenliğin sembolü olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk,  meclisin açıldığı günü çocuklara armağan ederek, genç nesillerin ülkenin geleceğinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu göstermiştir.

Kıbrıs Türk halkı da bu özel günü her yıl büyük bir coşkuyla kutluyor. Bu yıl dünyamızın içinden geçmekte olduğu olağanüstü koşullar nedeniyle çocuklarımız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı  diğer ülkelerde yaşayan çocuklar gibi evlerinde  kutlayacaklar. Bu durum, hepimize birlik olmanın, dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlattı. Yaşadıklarımızın çocuklarımızın bayram sevincini azaltmadığına, bu zor günlerde beraberliğin anlamını pekiştirmelerine yardımcı olduğuna inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere , silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin  güvencesi çocuklarımızın bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşıyor,  sevgilerimi sunuyorum.

Dursun Oğuz

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı

Print
Posted: Nis 22, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: