HAYVAN ÜRETİCİLERİNE SÜT PARASININ YÜZDE 73’Ü ÖDENEBİLDİ

HAYVAN ÜRETİCİLERİNE SÜT PARASININ YÜZDE 73’Ü ÖDENEBİLDİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Süt Endüstrisi Kurumu, 01 - 15 Şubat 2020 devresi küçükbaş ve büyükbaş çiğ süt bedellerini bugün ödüyor. 

 

COVID-19 Virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde, bankalarda takas işlemlerinin yapılmamasından dolayı 726 üretici için toplam 17,392,521.70 TL’lik olan çiğ süt bedellerinin %73'lük kısmı 20 Mart 2020 tarihinde (bugün) üreticilerin hesaplarına yatırılmıştır.

 

1-15 Şubat 2020 devresi küçükbaş ve büyükbaş çiğ süt bedellerinin geriye kalan  yüzde 27’lik kısmının ilerki  günlerde ödenecektir.

 

 Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler,  her sektör gibi hayvancılık sektörünü de olumsuz yönde etkilemiştir.  Süt imalatçılarının gayretleri ile %73’lük kısım ödenebilmiştir.

 

Bu dönemde ülkemizde üretilen çiğ sütün pazarlanması ile ilgili  zaman zaman sorunlar oluşmaya başlamıştır. Bu kriz döneminde, üretimin devamlılığı ve kriz sonrası hayvancılık sektörünün gelişmesi için Bakanlık olarak  çalışmalarımız devam etmektedir. Bu dönem içerisinde daralan piyasa koşullarının tüm sektörler üzerindeki  olumsuz etkisi, süt imalat sektöründe de yaşanmakta olduğundan, hayvancılık sektöründe  doğacak darboğazın önüne geçilmesi amacıyla birtakım önlem ve açılımların yapılması kaçınılmazdır.

 

Print
Posted: Mar 20, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: