İrsen Küçük anısına Girne’de anı koruluğu oluşturuldu

İrsen Küçük anısına Girne’de  anı koruluğu oluşturuldu

Geçtiğimiz yıl hayata veda eden, UBP Eski Genel Başkanı, eski Başbakan ve Tarım Bakanlarından İrsen Küçük anısına Girne’de bir anı koruluğu oluşturuldu.

Boğaz Piknik Alanının karşısında  oluşturulan koruluğa ilk fidanlar bugün dikildi ve koruluğun isim tabelasının açılışı da yapıldı.

 

Etkinliğe,merhum İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük , Kızı Gözde Küçük,torunu İrsen Uçaner, UBP Genel Başkanı , Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Ersin Tatar,  Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBPliler ve sevenleri katıldı.

Etkinliğe , SOS Çocuk Köyü Kreşinden öğrenciler de katıldı.

Etkinliğe katılanlar , İrsen Küçük Korusuna , çam, zeytin, servi fidanı ve lavanta dikti.

İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük, eşinin 1’inci ölüm yıldönümünde, onun anısını yaşatmak için bir anı koruluğu oluşturulmasının çok anlamlı olduğunu kaydederek, bunun gerçekleşmesine katkı koyan herkese çok teşekkür etti.

Merhum İrsen Küçük’ün başbakanlık ve tarım bakanlığı yaptığı dönemlerinde, barajlar ve göletler gibi  birçok kalıcı eser bıraktığını, köylüyle , çiftçiyle her zaman iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade eden Gülin Küçük,  bunların unutulmamasının kendileri için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Merhum İrsen Küçük’ün hizmetlerinin hatırlanması için yaptıkarını bir kitapta toplamak istediğini ifade eden Gülin Küçük, ondan sonra gelen arkadaşlarının O’nun izinden yürüyeceğine  inanç belirtti.

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar da, İrsen Küçük’ün 1. Ölüm yıldönümünde , böyle anlamlı bir projenin hayata geçmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Tatar, Erenköy mücahidi, Tarım Bakanı ve Başbakan olarak ülkeye, halkına, ormancılığa, çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan kesimlere  sayısız  hizmeti olan Küçük’ün adının yaşatılmasının önemine vurgu yaptı.

İrsen Küçük’ün Başbakanlığı döneminde maliye bakanlığı yaptığını ve kendisinden çok şeyler öğrendiğini söyleyen Tatar, kendisinin kariyerinde Küçük’ün çok önemli katkıları ve etkileri olduğunu dile getirdi.

Tatar, Küçük’ün Tarım bakanlığı döneminde  barajlar, göletler yanında, Başbakanlığı döneminde bir UBP projesi olan Türkiye’den  KKTC’ye  su temini projesinin hayat bulmasında çok büyük katkıları olduğunu anımsattı.

Merhum İrsen Küçük’ün ailesinin, kendilerinin de ailesi olduğunu kaydeden Tatar, torunu irsen Uçaner’in gelecekte önemli  başarılara imza atarak dedesinin adını en güzel şekilde yaşatacağına inanç belirtti.

Fidan dikiminin ardından, İrsen Küçük Koruluğu’nun , isim tabelasının açılışı da yapıldı.

  (BRT)

Print
Posted: Mar 9, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: