BAKAN OĞUZ: BU BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

BAKAN OĞUZ: BU BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Yedidalga’da tadil edilen balıkçı barınağının açılışı yapıldı. Küçük boy 53 balıkçı teknesine ev sahipliği yapan limana 140 metre yeni çekek yeri ve rıhtım yapıldı, ana mendirek güçlendirildi, mevcut rıhtım ve çekek yerleri tadil edildi. Tadilat için taş alınan yerlere ise harnup ağacı ekildi. 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, barınağın tadil edilmesinin bir başarı öyküsü olduğunu dile getirerek, bölge halkının ısrarlı talebinin Devlet tarafından karşılandığını anımsattı.

Oğuz, “Bu açılış, 1976’dan beri süregelen ısrarlı talebin sonucudur, bundan sonraki süreçte de hizmetlerimiz sürecek” dedi.

 

Tadil edilen ve büyütülen Yedidalga Balıkçı Barınağı’nın açılışına, Başbakan Ersin Tatar, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri katıldı. Açılışın arıdan Orman Dairesi’ne ait arazinin ağaçlandırılması çerçevesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Açılışta konuşmalar da yapıldı.

 

 

BAKAN OĞUZ: BU BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz barınağın tadil edilmesinin bir başarı öyküsü olduğunu dile getirerek, bölge halkının ısrarlı talebinin Devlet tarafından karşılandığını anımsattı. Oğuz, “Bu açılış, 1976’dan beri süregelen ısrarlı talebin sonucudur, bundan sonraki süreçte de hizmetlerimiz sürecek” dedi.

 

Devletin imkânlarını ölçüsünde üreticilere hizmet götürmek zorunda olduklarını söyleyen Bakan Oğuz, “Biz elimizdeki imkânlar çerçevesinde, diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte bir dayanışma yaptık ve ortaya bir emek çıkardık. Burada herkesin başarısı var. Emekçilerimize bundan sonraki emek kavgalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Bölge balıkçılarının yeni barınak talepleriyle ilgili olarak ise Bakan Oğuz, “Maliye Bakanlığı uhdesindeki bir arazi, Bakanlar Kurulu kararıyla Tarım Bakanlığına devredildi. Bu bir sözdür, artık orası balıkçılarımızındır” dedi.

 

Limanda 53 teknenin faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Oğuz, 189 metrelik bir rıhtım yapılarak, 155 metrelik ana mendireğin güçlendirildiğini ve son haliyle limanın imkânlarının artırıldığını kaydetti.

 

Bakan Oğuz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na, sivil toplum örgütlerine TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne de teşekkür etti.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

Törenin açılış konuşmasını Yedidalga Balıkçılar Birliği Başkanı Ergül Numan, yaptı. Numan, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un girişimleri sayesinde barınağın tadilatının gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu Koordinatörü Teoman Oktay da Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’a teşekkür ederek, “ Sayın bakanın çabaları sayesinde 44 yıllık beklenti sonuç buldu “ dedi.

 

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise barınağın tadil edilmesi ile bölge balıkçılarının rahata kavuştuğunu ancak esas beklentinin yeni ve modern bir barınak olduğunu kaydetti.

 

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ise barınak tadilatının çok önceden yapılması gerektiğini ancak bugünlere nasip olduğunu ifade etti. “Mavi vatanda mavi bir büyüme yaratmak istiyoruz, balıkçılık sektörü ihmal edilmemeli” diyen Başçeri, bu konuda balıkçı örgütlerine de görev düştüğünü söyledi.

 

Başbakan Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmada, bölgede balıkçılığı geliştirmek istediklerini, daha elverişli ve daha güvenli balıkçılık yapılabilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti. Tatar, ileriki zamanda bölgeye daha büyük bir barınak ve yat limanı kazandırmak istediklerini kaydetti. Balıkçılığı daha ileriye taşıyarak KKTC ekonomisini katkı yapmasını sağlayacaklarını belirten Tatar, hedeflerinin Lefke ve Gemikonağı beldesinin geliştirilmesi olduğunu kaydetti.

Print
Posted: Oca 29, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: