KARPAZ’DA BAĞ ÜRETİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ADIMLAR ATILDI

KARPAZ’DA BAĞ ÜRETİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ADIMLAR ATILDI

Tarım ve Doğal Bakanı Dursun Oğuz, Karpaz Üzüm, Şarap ve Pazarlama Kooperatif Şirketi Limited yetkililerini kabul etti.

Kooperatif yetkilileri, 1980’li yıllarda faaliyette olan kooperatifin, uzun bir ara verdiğini ve 2017 yılında üreticilerin yeniden biraraya gelmesiyle oluşturdukları yeni bağ alanlarını geliştirmek için hazırladıkları projeleri anlattılar. Yetkililer, birçok bölgeden üyeleri olduğunu ifade ederek, bağcılığın geliştirilmesi için çalışmalara başladıklarını kaydettiler.

Kooperatif yetkilileri, üzümün bölgede geçmiş yıllarda önemli geçim kaynağı olduğunu ve  bu bölgede yeniden bağ üretiminin geliştirilmesi için adım atıldığını belirttiler.

Bakan Oğuz ise her türlü teknik desteğin verilmesi konusunda kooperatifin yanında olacaklarını söyleyerek,  bağcılıkla ilgili yeni bir açılım olacağı müjdesinin de yarın akşam Mehmetçik’te düzenlenecek eğitimde verileceğini kaydetti.

Print
Posted: Oca 9, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: