DİPKARPAZ KÖYÜNDE HAYVANLAR AŞILANIYOR

DİPKARPAZ KÖYÜNDE HAYVANLAR AŞILANIYOR

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Dipkarpaz köyünde görülen çiçek hastalığı ile ilgili alınan tedbirler çerçevesinde, bu sabah küçükbaş hayvanların aşılanması işlemini başlattı.

Veteriner Dairesi öncülüğünde başlatılan aşılama çalışmalarına, Hayvancılık Dairesi, Çevre Dairesi, Dipkarpaz Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı’ndan ekipler de katkı koyuyor. Hayvanların aşılanması ile birlikte, hastalığın başka bölgelere yayılması engellenmiş olacak. 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, bu sabah Dipkarpaz köyüne giderek, başlatılan aşı çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Bakan Oğuz, hastalığın diğer bölgelere yayılmasını engellemek için tüm tedbirlerin alındığını ve Bakanlık tarafından verilen eğitimlerde üreticilerin hastalık hakkında bilgilendirildiğini vurguladı. Bakan Oğuz, hastalıktan dolayı zarar gören üreticilere de gereken desteğin verileceğini kaydetti.

 

ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, çiçek hastalığı konusunda bölge halkına ve üreticilere yönelik olarak dün Dipkarpaz köyünde eğitim düzenledi. Eğitimlerde, hastalığa karşı alınacak önlemler ve neler yapılması gerektiği hususlarında bilgiler verildi.

KARANTİNA TEDBİRLERİ HALEN DEVREDE

Bölgede alınan karantina tedbirleri ise uygulanmaya devam ediyor. Bu çerçevede, bölgedeki mevcut hayvanların ve damızlıkların satışı durduruldu. Hastalık görülen işletmeler dezenfekte edilirken, hastalık görülen hayvanlar ise itlaf edildi.

Bölgeye giriş ve çıkışlarda ilaçlı havuzlar oluşturularak, hastalığın araçlar vasıtasıyla bölge dışına taşınması engelleniyor.

 

Print
Posted: Oca 7, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: