KKTC Balıkçılığı İçin Ortak Yönetim adlı çalıştay, uluslararası katılımla 21-22 Kasım 2019 tarihlerinde Mustafa Afşin Ersoy Salonu, DAÜ’de saat 09.20’de gerçekleştiriliyor.
Ülkemiz balıkçıları halkımıza eşsiz bir besin sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ülke ekonomisinde de önemli bir rol oynar. Ancak, özellikle artan talep, azalan balık sayıları, istilacı türlerin varlığı ve artan deniz kirliği nedeni ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada balıkçılığın sürdürülebilirliği hakkında kaygılar yaşanmaktadır.
Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti (SPOT), KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Hayvancılık Dairesi birlikteliğinde, DAÜ Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi ile işbirliği içinde ve balıkçılarımızın desteği ile uzun yıllarıdır denizlerimizde yaşayan canlılar ve balıkçılıkla ilgili bilimsel çalışmalar gerçekleştirmektedir.
Eldeki mevcut veriler ışığında, yasa ve tüzükler hazırlanmaktadır. Bu sayede, deniz yaşamının ve balıkçılığın uyum içinde gelecek nesillere aktarılması amaçlanmaktadır. Bu ise ancak, hazırlanan yasa ve tüzüklere uyumlu, işlevsel bir yönetim sistemi ile mümkündür. Bu amaçla, ülkemizde balıkçılıkla alakalı tüm paydaşları biraraya getirip, mevcut sistemi nasıl geliştirebileceğimizi konuşacağımız bir çalıştay gerçekleştiriyoruz.
KKTC Balıkçılığı İçin Ortak Yönetim adlı çalıştay, uluslararası katılımla 21-22 Kasım 2019 tarihlerinde Mustafa Afşin Ersoy Salonu, DAÜ’de saat 09.20’de gerçekleştiriliyor. Çalıştay davetiyesinin bir kopyası ve detaylı program ektedir. Çalıştayımıza verdiği destek için MAVA Vakfı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) ve Doğu Akdeniz Üniversitesine teşekkür ederiz.
KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı
Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti