BAKAN OĞUZ:TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN YOLUNA GÜÇLÜ ŞEKİLDE DEVAM ETMESİNİ ARZULUYORUZ

BAKAN OĞUZ:TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN YOLUNA GÜÇLÜ ŞEKİLDE DEVAM ETMESİNİ ARZULUYORUZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz,Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü koşullarda yoluna dimdik, güçlü bir şekilde devam etmesini gönülden arzuladıklarını söyledi.

 

Bakan Oğuz, Ankara temaslarının son gününde Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile biraraya geldi.

Bakan Oğuz,  Ak Parti  Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz ve Çiğdem Karaaslan’la da görüştü.

 

Kurtulmuş’la Parti Genel Merkezi'ndeki görüşme sırasında konuşan Bakan Dursun Oğuz, Barış Pınarı Harekatı’na değinerek, " Gönlümüzle, gücümüzle, dualarımız sizinle .Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü koşullarda yoluna dimdik güçlü bir şekilde devam etmesini gönülden arzuluyoruz. " dedi.

 

Bakan Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1974'te adaya barışı ve huzuru nasıl getirdiyse bugün de bölgeye barışı ve huzuru getireceklerinden emin olduklarını ifade etti.

 

Oğuz şöyle devam etti:

" Demokratik süreç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgedeki barışa katkısını bölgedeki düzenin inşasını Suriye halkına barışı Ortadoğu'da barış için bir hamle oldu. Bu da Türkiye Cumhuriyeti'nin Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi bir başarısı oldu." 

 

Her zaman ikili ilişkiler içerisinde Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile beraber yakın işbirliği içerisinde olacaklarına vurgu yapan Bakan Oğuz, Ak Parti'ye ve hükümete başarılar diledi.

 

KURTULMUŞ: KUZEY KIBRIS’TAKİ KARDEŞLERİMİZİN HAKKINI KORUMAK MİLLİ GÖREVİMİZ

Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da, Barış Pınarı Harekatı'na desteği dolayısıyla KKTC halkına teşekkür ederek, Kuzey Kıbrıs Türk halkının bütünüyle ve büyük çoğunluğuyla Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında yer aldığını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine de değinerek şöyle devam etti;

“Sağdan soldan, Avrupa'dan ve Batı'dan yükselen seslere hiçbir şekilde itibar etmiyor, bu sözleri ciddiye almıyoruz. Çünkü Türkiye herkesten daha çok. Türkiye niye orada bulunuyor diyenlerin hepsinden çok daha fazla bu bölgede bulunmakta haklı olan bir devlettir. Öncelikle Doğu Akdeniz'de en çok sahili bulunan ülke biziz, ikinci olarak da özellikle Kıbrıs'ta, KKTC'nin korunup kollanması ve Kıbrıs'taki statünün bir şekilde devam etmesi için Türkiye garantör olan ülkedir. Dolayısıyla hem kıyıdaş olmak hem garantör olmak hem de Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimizin hakkını ve hukukunu korumak gibi milli bir görevimiz var."

 

Kurtulmuş, Doğu Akdeniz ile hiçbir ilgisi olmayan bazı AB ülkelerinin birtakım sesler çıkarmasının ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de varolmasını, petrol arama faaliyetlerini gerçekleştirmesinden rahatsızlık duymasını anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Kurtulmuş, bunları hiçbir şekilde ciddiye almadıklarını aktardı. 

Print
Posted: Kas 12, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: