MARAŞ’TAKİ SERA ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

MARAŞ’TAKİ SERA ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Tarım ve  Doğal Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, Mağusa Maraş’ta sera üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

KKTC Seracılar Birliği’nde yer alan ve bölgedeki sera üreticilerinin ilgi gösterdiği toplantıya Tarım Dairesi Müdürü Reşat Değirmenci, Genel Tarım Sigortası Müdürü İpek Kızılduman, Tarımsal ilaçlar Denetleme Kurullu Mukayyiti Bahar Gökhan ile diğer  Bakanlık yetkileri katıldı.Toplantıda,KKTC Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan ve  Gazimağusa Seracılar Üretim Ve Pazarlama Kooperatifi Ltd. Başkanı Hasan Deniz de hazır bulundu.

Üreticiler, sera alanlarının Genel Tarım Sigortası kapsamına alınmasından sonra,  sözkonusu uygulamadan yararlanmaları için dikkat edilecek husular konusunda bilgilendirildiler. 

Toplantıda,  ülkemizde var olan  sera alanlarının kayıt oranlarının artırılması ve destekten daha etkin şekilde nasıl yararlanılacağı konuları anlatıldı. 

Ülkemizdeki tarımsal  üretim dikkate alınarak ve korunarak, ithal ürün izinlerinin nasıl verildiği ile ilgili prosedürler de üreticiye aktarıldı. 

 

Ayrıca tarımsal zararlı, hastalık, kümelenme ve yapılacak eğitimlerle ilgili görüş alışverişi yapıldı. 

 

Print
Posted: Kas 2, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: