DOĞANKÖY - DEĞİRMENDERE (CİKLOS MEVKİİ) BENDİNİN TEMİZLENMESİNE BAŞLANDI

DOĞANKÖY - DEĞİRMENDERE (CİKLOS MEVKİİ) BENDİNİN TEMİZLENMESİNE BAŞLANDI

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Doğanköy- Değirmendere (Ciklos mevkii) bendinde temizleme çalışması başlattı.

Geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinde Altınkaya Otel ve Vuni Palace gibi turistik tesisleri su basmasına neden olan, ayrıca 4 kişinin aracıyla sürüklenerek yaşamını kaybettiği, Doğanköy- Değirmendere bendinde, temizlik çalışması yapılıyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, bugün bölgeye gelerek, başlatılan çalışmaları yerinde inceledi ve basına açıklamada bulundu.

BAKAN OĞUZ: HAVA ŞARTLARININ UYGUN OLMASI HALİNDE ÇALIŞMA, 30 GÜNDE TAMAMLANACAK

Bakan Oğuz, geçtiğimiz yıl, Değirmendere su baskınları ve can kayıpları gibi üzücü olaylar yaşandığını anımsatarak, bu süreçte, Ciklos’ta yer alan derede ne zaman temizlik çalışması yapılacağı sorularının sorulduğunu kaydetti.

Değirmendere 1. Islak Seki Memba Kesimi İçerisine Millenmiş Alan Temizliği İşleri ihalesinin tamamlandığını, önceki gün yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını dile getiren Bakan Oğuz, firmanın bugün çalışmalara başladığını kaydetti.

İhale süresinin 45 gün olduğunu dile getiren Bakan  Oğuz, yüklenici firmanın, hava şartlarının uygun olması halinde, çalışmayı 30 günde tamamlayacağını dile getirdi.

Amaçlarının geçtiğimiz yıl su baskınları can kayıplarına neden olan bu bölgede, bundan sonra benzer olayların yaşanmasını önlemek olduğunu söyleyen Oğuz, Değirmendere’deki ilk bentte temizlik çalışması yapılacağını anlattı.

“YAPILAN ÇALIŞMA TEDBİR AMAÇLI”

Bundan önce 7-8 bin metreküp su tutuma kapasitesi olan bentten 27 bin metreküp toprak temizliği yapılarak, su tutuma kapasitesinin 30 binlere çıkarılacağını ifade eden Bakan Oğuz, bentten çıkarılarak kuzey tarafa dökülen toprağın üzerine teknik açıdan uygun bir şekilde taş döşenerek, destek bendi yapılacağını belirtti.

Bölgede daha önceden böyle bir çalışma yapılması gerektiğini dile getiren Bakan Oğuz, hükümet olarak bu çalışmaya imkân yaratabilmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Yapılan çalışmanın tedbir amaçlı bir çalışma olduğunu, derenin alt kısmında kalan etaplarında da temizlik yapılmasının zorunlu olduğunu söyleyen Bakan Oğuz, burada yapılacak çalışmanın, hem suyun depolanmasına hem de yavaşlatılmasına kaktı sağlayacağını kaydetti.

Bundan sonraki aşamada derenin diğer bendi ve denize ulaşan kısımlarında benzer çalışma yaparak, yoğun yağışlardan yaşanabilecek sorunları can ve mal kaybı olmadan en az hasarla atlatmak olduğunu dile getiren Bakan Oğuz, çalışmanın ilk etabının bugün başladığını ifade etti.

“SINIRLI İMKÂNLARA RAĞMEN SIKI ÇALIŞMA İÇİNE GİRDİK”

Ülke genelinde benzer sorunlu bölgelerde, sıkıntıları ortadan kaldırmak için Bakanlık ve Su İşleri Dairesi’nin, kıt imkanlara  rağmen sıkı bir çalışma içine girdiğini anlatan Bakan  Oğuz, Dörtyol Korkuteli Nergisli Lakşa  Deresi’nde Betonarme ve Islah Sekisi Projesi, Dörtyol Köprü Göleti arası dere yatağı düzenleme işleri ve Nergisli-Köprü Göleti Arası dere yatağı düzenleme projesi işlerini kapsayan 3 parçadan oluşan Mesarya İhalesinde ise çalışmaların önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi.

Su İşleri Dairesi’nin, aktif bir şekilde çalıştığını belirten Bakan Oğuz, Lefke Derivasyon Kanalı’nda da temizlik gerçekleştirildiğini ifade etti.

Söz konusu projelere kaynak yaratarak, özveriyle çalışarak, yağışlar başlamadan ivedilikle tamamlamak istediklerini kaydeden Bakan Oğuz, yoğun yağışlarda bir felaket yaşanmasına neden olabilecek gerekçeleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirtti.

Print
Posted: Kas 1, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:
«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345