Dünyamızı son bir yıldır etkisi altına alına Covid-19 salgını, insanlığa tarımın sektörünün ne denli önemli olduğunu hatırlatmış, sürdürülebilir tarım politikaları geliştirmenin gereğini ortaya koymuştur.
Tarım Dairesi 7-12 Mayıs 2021 tarihleri arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.
KKTC Su Temin Projesi kapsamındaki Güzelyurt ve Mesarya ovası sulaması iletim yapıları işi kapsamında, Çamlıbel-Geçitköy arasında yol geçişi yapılacağından, 15-16 Mayıs 2021 tarihleri arasında trafik akışı tüm gerekli düzenlemeler yapılarak kontrollü bir şekilde sağlanacaktır.
Bitkisel Üretim Zorunlu Sigorta Tüzüğü gereğince Alsancak, Çatalköy, Lapta, Karşıyaka, Yeşilköy ve Ziyamet’te fırtına ve doludan zarar gören sera üreticilerinin zarar tazminatları ödenmiştir.
Toprak Ürünleri Kurumu, 2021 İlkbahar Ürünü Sofralık Patates alımlarına 18 Mayıs 2021 tarihinde başlayacaktır.