ORMAN ALANLARINA GİRİŞLERDE İZİN ALMA ZORUNLU

ORMAN ALANLARINA GİRİŞLERDE İZİN ALMA ZORUNLU

Meteoroloji Dairesi’nin hava tahminlerine göre  bölgemiz, önümüzdeki günlerde alçak basınç etkisiyle sıcak ve nemli hava etkisinin altında kalacaktır.

Orman Dairesi tüm personeli ile gerekli yangın tedbirlerini almış olup, teyakkuz durumundadır.

Bu bilgiler ışığında 27 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak birtakım kısıtlamalar getirilmiştir.

Buna göre:

1. İkinci bir duyuruya kadar her ne sebeple olursa olsun orman alanlarına girişlere İZİN ALMA ZORUNLULUĞU getirilmiştir. Ormana girecek olan vatandaşlar en yakın Orman İstasyonuna başvurmak suretiyle giriş yapabileceklerdir.

2. Orman Dairesi tarafından izinlendirilmiş özel ve dairemize ait ateşli piknik alanları dışında kesinlikle ateş yakmak YASAKTIR. Piknik alanlarında kontrollü bir şekilde mangal yakımına müsade edilecektir. Mangallar yangın riski olmayan, temizlenmiş yerlerde yakılacak ve mutlaka söndürülecektir. Mangal olmayan yerlere izin verilmeyecektir.

Vatandaşlarımızın görecekleri en küçük dumanı Alo 177 (Orman Yangın İhbar Hattı)  ve 199 ( İtfaiye ) hatlarına bildirmeleri, erken müdahale için büyük önem arzetmektedir.

Orman yangınlarının acı sonuçlarını çok derin olarak hissettiğimiz bu günlerde, vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstereceğine yönelik inancımız tamdır.

 

Cemil KARZAOĞLU

Orman Dairesi Müdürü

Print
Posted: Ağu 27, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: