Çiftçilere, Arıcılara ve Balıkçılara Salgın Destek Ödemesi

Çiftçilere, Arıcılara ve Balıkçılara Salgın Destek Ödemesi

Tarım sektöründe faaliyet gösteren ve salgın döneminden olumsuz etkilendiği değerlendirilen bitkisel ürün üreticilerine, balıkçılara ve arıcılara 10 milyon TL finansal destek sağlanması amacıyla geri ödemesiz (hibe) destek programı planlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması dahilinde, salgın döneminin olumsuz koşullarından etkilendiği değerlendirilen bitkisel üretim yapan üreticilerimiz, arıcılık yapan üreticilerimiz ve balıkçılarımıza destek olunması amacı ile Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından 10 milyon Türk Liralık kaynak ayrılmıştır.

Her zaman yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti, salgın döneminde yine üreticimize elini uzatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay’ a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Salgın Destek projesi kapsamında belirlenen kriterler doğrultusunda, bitkisel üretim yapan 5 bin 203 üretici, arıcılık yapan 210 üretici ve 355 balıkçımız desteklenmiştir.

Destek ödemelerinde üst limit 6 bin TL olarak belirlenmiş ve destek miktarları üreticilerimize 9 Temmuz 2021 (Cuma) tarihinden itibaren ulaştırılacaktır. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı kayıtlarımız üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda, üreticilerimizin alacağı destek hesaplanmış ve Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinde olduğu gibi KOOP Merkez Bankası ve Ziraat Bankası kanalları ile üreticilerimize 9 Temmuz 2021 (Cuma ) tarihinden itibaren ulaştırılacaktır.

Üreticilerimize önemle duyurulur.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı

 

Print
Posted: Tem 8, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: