BAKAN ÇAVUŞOĞLU, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Covid- 19 salgını nedeniyle bir yıldan beridir zor bir dönemden geçmekteyiz. Tüm dünya ile birlikte bu olağanüstü koşulları en az hasarla atlatmaya çalışırken, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren özel günler, böylesi bir dönemde daha da büyük anlam kazanmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de çocuklarımızın 23 Nisan sevinci ve heyecanını bizler de yaşıyoruz.

Kıbrıs Türk Halkı, Kurtuluş Savaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna destek olmuş, her zaman Türk halkının yanında bulunmuştur. Kıbrıs Türk halkı, Anadolu halkının milli mücadele ateşini heyecanla desteklemiş, bu heyecana ortak olmuş ve  Anavatan Türkiye’ye sarsılmaz bağlarla kenetlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki mücadeleden esinlenen halkımız, adada ulusal direniş ve varoluş mücadelesi vererek, bu mücadeleyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanıyla taçlandırmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  bu özel günü,  geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir.

Halkımız, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, çocuklarımız bu temel değerler çerçevesinde yetişmiştir ve yetişmeye devam etmektedir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Anavatan ile milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, dostluk, kardeşlik ve barış duygularının arttığı ve bunların sadece kelime olarak kalmayıp, anlamlarının güçlü bir şekilde ifade edildiği gündür.

Ne yazık ki salgın nedeniyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını bu yıl yine dar kapsamda kutlayacağız. Ancak bu durum, bayram sevincimizi yaşamamız için bir engel değildir.

Bu ülkenin aydınlık yarınları, değerli çocuklarımızdır. Onlar bizim güvencemiz, egemenliğimizin teminatı ve ülkemizin gelecekteki sahipleridir.

Bu vesile ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, çocuklarımızın bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anarım.

Nazım Çavuşoğlu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı

Print
Posted: Nis 22, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:
«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2627
2829123
45678910
11121314151617
1819202122
2324
25262728293031
1234567